Sijaiskielto uhkaa lapsen turvallista koulupäivää

maaliskuu 28, 2010 | Kategoria: Yleinen

Vihdin Vasemmistoliiton mielestä kunnan henkilöstösäästöjä toteuttava koulujen ja päiväkotien sijaiskielto kohdistuu pahasti lapsiin ja nuoriin. Sijaiskiellon takia lapsen turvallinen koulupäivä vaarantuu. Oto-tunteina pidettävillä oppitunneilla ei aikuinen kasvatusalan ammattilainen ole läsnä kuin pienen osan oppitunnin ajasta. Tämä aiheuttaa myös ongelmia niissä opetusryhmissä, missä erityisoppilaita on integroituna luokkiin. Laittomuuden rajoilla liikutaan myös silloin, kun opetusryhmä jätetään koulunkäyntiavustajan vastuulle. Koulunkäyntiavustajat toimivat erilaisin pätevyyksin opettajien apuna, eikä lyhyttäkään sijaisuutta ole perusteltua sälyttää yksinään koulunkäyntiavustajan vastuulle. Sijaiskiellot vaikeuttavat sekä hyvän että tukea tarvitsevan oppilaan kouluarkea. Oppituntien lisäksi myös välituntivalvonnassa on aukkoja sijaiskieltojen aikana.

Vihdin Vasemmistoliiton vuosikokous otti kantaa myös kokonaisuudessaan kunnan työntekijöiden henkilöstösäästöihin. Kunnan työntekijät tuottavat hyvinvointia kuntalaisille. Vihti on jo valmiiksi kasvukunta, missä palveluja tuotetaan niukilla resursseilla. Henkilöstösäästöt eivät voi olla vaikuttamatta kuntatyöntekijöiden jaksamiseen. Vihdin Vasemmistoliitto muistuttaa, että kunnan tulisi olla esimerkkinä hyvästä työnantajasta ja päättäjiltä tulisi löytyä tahtoa ja uskallusta ottaa vastuuta myös henkilöstöpolitiikasta.

Vasemmistoliitto täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Myös Vihdin paikallisosasto järjestää juhlavuoden tapahtumia. Huhtikuun 25. päivänä tarjotaan kuntalaisille ilmainen bussimatka opastettuna kulttuurikierroksena Nummelasta eri kylien kautta Vihtijärvelle. Myöhemmin kesällä järjestetään koko perheen tapahtuma, joka myös on avoin kaikille lapsiperheille ja kuntalaisille.

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto