Vihdin Vasemmiston pj. Sari Virta nimitettiin liikuntaneuvoston jäseneksi

syyskuu 11, 2011 | Kategoria: Yleinen

Valtioneuvosto asetti torstaina 8. syyskuuta uuden valtion liikuntaneuvoston nelivuotiskaudelle, joka alkaa 8. syyskuuta 2011. Vihtiläinen Sari Virta nimitettiin liikuntaneuvoston jäseneksi. Virta on Suomen Työväen Urheiluliiton kehittämisjohtaja ja vihtiläinen kunnanvaltuutettu.

Liikuntaneuvoston puheenjohtajaksi nimitettiin kansanedustaja Jan Vapaavuori.
Valtion liikuntaneuvoston tehtävänä on mm. arvioida valtionhallinnon toimien vaikutuksia ja antaa lausunnot talousarvion liikuntamäärärahoista ja opetus- ja kulttuuriministeriön toiminta- ja taloussuunnitelmasta liikunnan osalta. Neuvosto antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle lausunnot valtionapukelpoisista liikuntajärjestöistä ja niille myönnettävistä toiminta-avustuksista, liikuntapaikkojen rakentamisavustuksista, liikuntatieteelliseen tutkimukseen ja tiedonvälitykseen sekä liikuntalääketieteelliseen toimintaan myönnettävistä avustuksista. Neuvosto tekee lisäksi aloitteita ja antaa lausuntoja liikuntapolitiikkaa, erityisryhmien liikuntaa ja liikuntatiedettä koskevissa asioissa ja osallistuu mm. kansainväliseen yhteistyöhön.
Liikuntaneuvoston jäsenet ovat liikuntapolitiikkaan ja liikunnan eri aloihin perehtyneitä henkilöitä, jotka edustavat erilaisia yhteiskunnallisia näkemyksiä, liikuntakulttuurin toimi- ja yhteistyöalueita, liikunnan kansalaisjärjestöjä ja kuntia.
Valtion liikuntaneuvostossa on liikuntapolitiikan, erityisryhmien liikunnan ja liikuntatieteen jaostot, joiden puheenjohtajat nimetään liikuntaneuvoston jäsenistä. Erityisryhmien liikunnan jaoston puheenjohtajaksi nimettiin Sari Virta.

Lisätietoja:
-johtaja Harri Syväsalmi (OKM), puh. 09 160 77272
-erityisavustaja Jussi Saramo (OKM), puh 041 5034000

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto