Vahva kunta pystyy huolehtimaan itse palveluistaan

maaliskuu 28, 2012 | Kategoria: Yleinen

Vihdin Vasemmistoliitto päätti vuosikokouksessaan kuntavaalien linjauksista ja hyväksyi vaalityösuunnitelman. Kokouksessa todettiin, että kuntarakennekeskustelu käy kuumana varmasti myös vaalikampanjan aikana syksyllä.

 – Kuntapalvelujen kilpailuttaminen, ulkoistaminen ja yksityistäminen on pysäytettävä, jos halutaan säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan palvelut. Palvelut tulee tuottaa kunnan omana työnä. Henkilöstö on tärkeä voimavara ja resurssi, jota Vihdin tapaisessa kasvukunnassa on oltava riittävästi, linjaa Vihdin Vasemmistoliiton puheenjohtaja Sari Virta. Vuosikokous käsitteli myös valtuuston käsittelyyn tulevaa kunnan vastausta kuntarakenneuudistukseen ja totesi siitä, että Vihdin kunta haluaa säilyä itsenäisenä. Vihti uskoo kasvun jatkuvan, ja lapsiperheiden muuttovoitto pitää huoltosuhteen muuta maata edullisempana. – Tämän pitäisi olla myös signaali sille, että huolehdimme palveluistamme kunnan omana työnä. Erilaiset hallintohimmelit vievät päätöksentekoa liian kauas kuntalaisista ja palvelujen laatu kärsii. On tavallisen kuntalaisen etu, että kunta itse tuottaa palvelunsa ja että päätöksenteko ja valvonta säilyvät lähellä, Virta totetaa. Vihdin Vasemmistoliitto lähtee kuntavaaleihin tavoitteilla, joissa linjataan lasten ja nuorten tukea, turvallisen ja viihtyisän ympäristön toteuttamista, liikenneverkon kattavuutta ja monipuolisuutta, liikunta-asioita, henkilöstöasioita sekä kuntalaisen äänen kuuluville saamista. Vasemmistoliiton tavoitteena on lisätä valtuutettujen määrää nykyisestä. Vihdin puolueosasto isännöi huhtikuun 21. päivänä Vasemmistoliiton Uudenmaan piirin vuosikokousta Nummelassa.

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto