Karita Seurasen aloite ”OVIKELLOJEN HANKKIMINEN LIIKUNTASALIEN ULKO-OVILLE”

elokuu 6, 2012 | Kategoria: valtuusto 01/2012

Vihdin kunta vuokraa ilta- ja viikonloppukäyttöön koulujen liikuntatiloja. Monesti liikuntasalit on sijoitettu niin että liikuntasalin ja ulko-oven välissä on vähintään tuulikaappi ja eteisaula, joskus hieman pidempikin matka. Useinkaan liikuntasaleissa ei ole ikkunoita ainakaan sillä korkeudella että olisi mahdollisuus nähdä salin sisälle.  Osassa ulko-ovista on käytössä aikalukko eli ovet ovat auki vain tietyn aikaa salivuoron alkamisen aikoihin, mutta esimerkiksi Otalammen koululla ulko-ovi on koko ajan kiinni.

Nämä edellä mainitut seikat vaikeuttavat saliin pääsyä jos esimkerkiksi tulee syystä tai toisesta hiemankin myöhässä salille, Otalammella koko ajan huolimatta siitä mihin aikaan tulee. Ikkunaan et voi koputtaa sillä niitä ei ole ja oveen koputtamista ei kukaan kuule.

Aloitteeni on ovikellojen hankkiminen liikuntasalien ulko-oville. Rahallisesti tuskin on kyse isoista summista, mutta käyttäjien kokema hyöty on sitäkin arvokkaampaa.

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto