Karita Seurasen aloite syyskuun valtuustossa: Vihdin kk:n hoivaosasto remontoitava

syyskuu 12, 2012 | Kategoria: valtuusto 09/12

Vihdin kirkonkylässä sijaitsee vanha sairaalarakennus, jossa tällä hetkellä toimii Karviaisen hoivaosasto. Hoivaosastolla on 33 vuodepaikkaa pitkäaikaispotilaille. Päärakennus on rakennettu vuonna 1949.
Hoivaosaston kunto on alkanut rapistua. Ei tarvitse mennä kuin yhteen hoitohuoneeseen kun huomaa jo suuren määrän vikoja: Ikkunasyvennyksistä ja ikkunakarmeista maalit lohkeilee isoina paloina pois. Seinät kaipaavat myös uutta maalia. Sisäovet ovat kolhiintuneet. Osa ikkunoista ei aukea kun ovat jo niin vanhat. Lista olisi varmasti pidempi jos kävisi kaikki huoneet tarkkaan läpi. Osaston yleisilme ei ole kovin viihtyisä.
Rakennuksen kunnossapitoon kunta ei ole panostanut, sillä edellinen remontti on tehty niinkin kauan sitten kuin vuonna 1989. Kysyin asiaa kunnalta ja sain vastaukseksi ettei vuokralainen eli Karviainen ole pyytänyt remonttia, joten silloin ei remontoida. Rakennus on kuitenkin kunnan omistuksessa, jonka tulisi huolehtia omaisuudestaan.
Jo pienellä pintaremontilla saataisiin osaston kunto ja viihtyvyys parantumaan huomattavasti. Hoivaosastolla asuu pääasiassa vanhuksia, joille kyseinen paikka on heidän viimeinen kotinsa. Toiset potilaista saattavat asua osastolla useita vuosia. Kysehän ei ole vain potilaiden viihtyvyydestä vaan myös siellä työskentelevän henkilökunnan sekä potilaiden omaisten.
Vihdin hoivaosaston tilat tulee remontoida paremmiksi. Tällä parannetaan niin kiinteistön arvoa kuin osastolla olevien henkilöiden viihtyvyyttä.

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto