Ehdokas Antero Pönnin kirjoitus paikallislehdessä:Vihdin kunta ajopuuna

syyskuu 20, 2012 | Kategoria: Yleinen

Vihdin kunnanvaltuutetuista isoin osa on odottavalla kannalla  kuntaliitosten suhteen. Muutamat valtuutetut ovat ottaneet jyrkän kielteisen kannan edes keskusteluihin Lohjan kanssa liittymiseen. Karkkila on tyrmätty täysin liitoskumppanina. Haikaillaan Espoon ja Kirkkonummen suuntaan. Mistä Espoon  kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä on antanut ”vihreää valoa” Vihdin yhdistymishankkeille.
Kirkkonummi on taasen täysin kielteisellä kannalla Espoon kosiskeluille. Havittelevat Kirkkonummella Siuntiota ainakin  kumppanikseen. Kirkkonummi tulee pärjäämään jatkossa omillaankin. Siuntio liittyy mielihyvin Kirkkonummeen, ennenmin kuin Lohjaan, jo kielellisinkin perustein. Täyttävät yhdessä täysin myös valtion asettamat kriteerit toimivaksi kunnaksi. Taasen Vihti ja Karkkila eivät pysty pitämään itsenäisyyttään tulevaisuudessa. Oikeastaan millään tulosvastuu alueella.

Jos eivät kunnan ”äidit ja isät” näissä kahdessa kunnassa ryhdy toimenpiteisiin, niin muutaman vuoden päästä valtio sitten  ilmoitusluonteisena asiana yhdistää Vihdin ja Karkkilan johonkin isompaan kuntaan. Onko sen jälkeen Karkkila enää Uuttamaata, niin aika näyttää? Espoo- Kirkkonummi- Vihti- Karkkila ei tule onnistumaan, koska Kirkkonummi pystyy yksinään tyrmäämään tämän koalition!

Muutamien Vihdin valtuutettujen on edes turha nähdä märkiä  päiväunia liittymisestä Espooseen.  Kun Kirkkonummi ei ole mukana, niin tämä yhdistyminen kaatunee jo siihen.
Mielestäni on myös avattava keskustelukanavat Lohjan suuntaan. Saisivat valtuutetut myös avautua julkisesti,ja nyt
vaalikeskusteluissa minkä takia Lohja nähdään niin suurena  uhkana, ettei edes haluta keskustella heidän kanssaan liittymisestä? Puhumattakaan selvitystyön tekemisestä.
Enkä itse näkisi ihan mahdottomana selvitysten tekemistä  Nurmijärven suuntaankiin.

Ovatko Vihdin valtuutetut tietoisia missä tilantessa Espoo on tällä hetkellä ja jatkossa taloudellisesti? Perjantaina 14.9 YLE aikaisessa haastateltiin Espoon kaupinginjohtaja Jukka Mäkelää. Haastattelun aikana Mäkelä mainitsi Espoon kasvavan niin reipasta vauhtia, että kaupunki joutuu julkiseen rakentamiseen ja muuhun vastaavaan investoimaan seuraavan neljän vuoden aikana 500 miljoonaa euroa vuodessa! Kaupunginjohtaja Mäkelä myös mainitsi haastattelussa Espoon olevan Suomen velkaisin kunta asukasta kohden mitattuna neljän vuoden päästä tällä investointi tahdilla! Taitaa mennä valtuutetuilla Norolla ja Pohjolalla aamukahvit väärään kurkkuun, kun tämän tiedon lukevat:) Saavat tarkastaa faktat YLE aikaisesta, jos eivät usko, tai kaupunginjohtaja Mäkelältä:)

Tuolla nykyisellä asemiin jämähtämiselä valtuutetut ja tyrmäämällä isoin osa vaihtoehdoista, tai yksoikoisesti ilmoittamalla Espoon olevan ainoa vaihtoehto jos ei pystytä pitämään itsenäisyyttä ei päästä asiassa millään eteenpäin kuntaliitosneuvoitteluissa. Kyllä Vihdissä on otettava lusikka kauniisti käteen ja tutkittava ja selvitettävä kaikki mahdolliset vaihtoehdot.

Antero Pönni
kunnallisvaaliehdokas, Selki

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto