Ehdokas Antero Pönnin kirjoitus Luoteis-Uusimaa lehdessä: Terveydenhoidon resurseista.

lokakuu 18, 2012 | Kategoria: Yleinen

Vihdin lääkärien vastaanoton mentyä kiinni ja kaiken toiminnan siirryttyä Nummela terveysasemalle, uhkaa nyt Nummelassa tilanpuute. Karviaisen johtavan lääkärin Mikko Purhosen mukaan, kun kaikki lääkärivirat on nyt täytetty, niin on jouduttu ottamaan toimenpidehuoneita vastaanottohuoneiksi. Kuitenkin Karviaisen toisella lääkäriasemalla Karkkilassa on samaan aikaan tyhjänä käyttämättömiä tiloja!
Jatkossahan potilas saa valita, mihin terveyskeskukseen varaa vastaanottoajan määrätyllä alueella. Karkkila kuuluu jo Karviaiseen, niin olisiko  mahdoton ajatus, että osa Nummelassa työskentelevistä lääkäreistä siirtyisi Karkkilan terveyskeskukseen ottamaan potilaita vastaan. Samalla ohjattaisiin Vihtijärven, Haimoon, Herrakunnan, Olkkalan, Vanjärven, Jokikunnan ja kirkonkylän pohjoiosan asukkaita vastaanotolle Karkkilaan. Mistä on lyhyempi matka Karkkilaan, kuin Nummelaan. Tietysti Karkkilan resursien puitteissa.
Samalla selvitettäisiin onko Nummelan terveysasemalla tarvetta laajentamiseen, jos Karkkila pystyy hoitamaan osan Vihtiläisistä potilaista. Sama koskenee myöskin hammashoitoa, koska nämä kaksi kuntaa muodostavat Karviaisen, niin yhteistyön on luonnollisesti ulotettava myös tilankäyttön puitteisiin.
On myöskin selvitettävä tuotannollisesti ja taloudellisesti mikäli laajennusta tarvitaan, niin kumpaan sen sitten tehdään, Karkkilaan, vaiko Nummelaan.

Antero Pönni
kunnallisvaaliehdokas Vasemmisto

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto