Varavaltuutettu Tapio Pulkkisen valtuustopuhe 3.6.2013: Stenkullan asemakaava

syyskuu 5, 2013 | Kategoria: valtuusto 06/13

Stenkullan alueelle on todettu tulevan kallis kunnallistekniikka, joten tehokkuutta olisi ollut tarpeen nostaa, jolloin kunnan ja yksityisten rakentajien perustamiskustannuksien osuus hankkeessa olisi ollut suhteessa saavutettuihin asuinpaikkoihin nähden pienempi. Toisin sanoen, kun on kalliit olosuhteet perustaa, on järkevää nostaa rakennustehokkuutta ja muodostettava esimerkiksi rivitalo- ja erillistalotontteja.

Käsittääkseni tämän tyyppisistä rakennuspaikoista, jotka mahdollistavat myös muiden kuin omakotitaloasujien asuntotarpeiden täyttämistä, on pula Vihdissä. Tämän tyyppinen rakentaminen tuo myös mahdollisuuksia esim. lämmityksen pienimuotoiseen keskittämiseen ja joukkoliikenteen kehittämiseen. Näin mahdollistettaisiin ympäristöstrategian toteuttamista.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittää Stenbackan kaavaa V39 muutettavaksi siten, että 10 omakotitalotonttia muodostaa yhden tai useamman rivi- tai erillistalotontin, joiden rakennustehokkuus on suurempi kuin alueen omakotitonttien (esim. e=0,3-0,4). Toivomme myös, että jatkossa Vihdin kaavoitustyössä tulee selvittämisen lisäksi jopa toteutukseen asti muita asumismuotoja kuin vain tontteja omakotitaloille.

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto