Vihdin Vasemmisto kannattaa väliaikaista vastaanottokeskusta Vihtiin

syyskuu 6, 2015 | Kategoria: Yleinen

Vihdin Vasemmiston mielestä pääkaupunkiseudulle tulevien turvapaikanhakijoiden ahdinkoa voidaan lievittää avaamalla väliaikainen vastaanottokeskus Vihdin Hopeaniemeen. Kiinteistön omistaja ja Maahanmuuttovirasto ovat käyneet asiasta neuvottelua ja Vihdin kunnanhallitus ottaa asiaan kantaa tulevan maanantain (31.8.) kokouksessaan.

 Helsinki ei pysty yksin vastaamaan turvapaikanhakijoiden sijoittamisesta, joten väliaikaisia keskuksia on löydyttävä metropolialueelta ja laajemminkin Uudeltamaalta.

 Vihdin Vasemmiston puheenjohtaja Sari Virta toteaa, että pakolaiskriisi on laajentunut nopeasti eurooppalaiseksi kriisiksi, joka pitäisi pystyä kansainvälisellä tasolla ratkaisemaan. Pitkittyneet kriisit hyödyttävät ihmissalakuljettaja-bisnestä ja laittomista rajanylityksistä seuraa kauhistuttavia kohtaloita niin maantieliikenteessä kuin merelläkin.

”Kaikki ymmärrämme, että ihmisiä pitäisi voida auttaa heidän omassa kotimaassaan. Silloin kun esimerkiksi lapsiperheiden turvallisuus on uhattuna, on muiden velvollisuus auttaa hädässä olevia.”Vihdin Vasemmiston mielestä eurooppalaisella tasolla ei ole varaa omiin lisäkriiseihin. Etelä-Eurooppaa rasittava pakolaistilanne on kestämätön, joten on luonnollista, että pohjoisemmatkin EU-maat ottavat pakolaisia ja turvapaikanhakijoita aikaisempaa enemmän vastaan. ”Turvapaikanhakija- ja pakolaiskysymyksen ympärillä on paljon väärää tietoa. Sosiaalisessa mediassa huhut leviävät nopeasti totuutena, eikä asioiden lähteitä tai faktoja tarkisteta. Olisi tärkeää pystyä keskustelemaan tilanteesta asiallisesti ja kiihkottomasti. Kielenkäyttö ja käytöstavat ovat täysin karanneet lapasesta sosiaalisen median puolella”, Sari Virta ihmettelee.

 Vihdin Vasemmisto yhtyy Vihdin Vihreiden aikaisemmin julkaisemaan tiedotteeseen ja kannattaa väliaikaisen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista Hopeaniemeen.

 

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto