Valtuutettu Virran puhevaltuustossa 9.11.2015: tontin myyminen Enärannasta

marraskuu 16, 2015 | Kategoria: valtuusto 11/2015

Valtuustoryhmämme kannattaa virkamiesten alkuperäistä tontinmyyntihintaa.

Strategiamme mukaisesti olemme linjanneet, että olemme yrittäjyyttä edistävä kunta. Kunnan tulee kohdella kaikki toimijoita samalla tavalla, näin myös yrittäjien osalta.

Jos virkamiesten tonttihintaesitys perustui käypään maanarvoon ja alueella toteutuneisiin tonttikauppojen neliöhintoihin, ei ole hyvän hallintotavan mukaista muuttaa hintaa korkeammaksi siinä vaiheessa, kun tiedetään, kun tontin ostaja on. Tämähän antaa sen kuvan ulospäin, että hinnoittelemme tontteja ostajan/yrittäjän mukaan.

Toisekseen me tarvitsemme tänne vuokra-asuntotuotantoa. Alkuvuonna selvitettiin nuorten aikuisten tulevaisuuskuvioita ja nykyaikuisten toiveita hyvään elämiseen liittyen laajemminkin. Esille tuli, etteivät nuoret välttämättä halua omistaa – ei liioin asuntoa, eikä autoa. Meidän tulee siis vastata siihen kysyntään, mitä erityisesti pääkaupunkiseudulla on, hyvätuloiset nuoret haluavat vuokra-asuntoja hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Tätä tarkoitusta nyt Enärannassa myynnissä oleva tontti palvelee erittäin hyvin. Tontti on hyvällä sijainnilla joukkoliikenneyhteyksiä ajatellen ja sijaintiin vaikuttaa lisäksi luonnon kaunis alue.

 

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ei hyväksy kunnanhallituksen hintaesitystä, vaan haluaa, että hinnaksi palautetaan virkamiesten esittämä 516 000 euroa.

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto