Valtuutettu Seurasen puhe 23.1.2017: Vihdin Jäähalli Oy:n lainatakaus

tammikuu 23, 2017 | Kategoria: valtuusto 01/2017

Liikunta on tärkeä asia Vasemmistoliitolle niin valtakunnallisesti kuin täällä Vihdissäkin. Olemme useaan otteeseen tuoneet esille liikunnan tärkeyttä, ei vain täällä valtuustosalissa vaan myös sen ulkopuollela. Olemmehan saaneet kaikki valtuutetutkin liikkumaan. Liikunnalla voidaan ehkäistä useita sairauksia ja se on myös tehokas lääke monien sairauksien hoitoon. Liikuntaan panostaminen on myös huomattavasti edullisempaa kuin maksaa kalliita sairanhoitokuluja. Liikkumattomuus aiheuttaa yhteikunnalle valtavat kuluerät.


Salibandy on ollut kasvava ja suosittu laji koko Suomessa. On ollut ilahduttavaa seurata miten laji liikuttaa useita eri ikäluokkia, suuria määriä vihtiläisiä ja salin tarve onkin
aiheuttanut lukuisia eri keskusteluja, kirjoitteluja ja yhteydenottoja. Tällä lainatakauksella mahdollistamme Vihdin kunnassa monipuolisen liikunnan lisäämisen.
Olemme takaneet lainoja aiemmin myös muille urheilulajeille, kuten golf ja jäälikunta, joten myös tämän lajin tukeminen lainatakauksella on kannatettavaa . Tälläinen toiminta on hyvä esimerkki siitä miten kaikki kunnassa tapahtuva toiminta ei suinkaan tarvitse aina olla kunnan rakentamaa ja rahoittamaa. Myös yritykset ja muut tahot voivat olla parantamassa Vihdin oloja. Hiidenvesi Areena on tästä toinen hyvä esimerkki. Tulee huomata että tämä hallihanke ja Hiidenvesi Areena eivät suinkaan ole keskenään kilpailevia vaan paremminkin toisiaan täydentäviä hankkeita. Samaa ajattelutapaa voi laajentaa myös muihin toimintoihin kuin liikuntaan: järjestetään toimintamahdollisuudet itse, mutta kunnan avulla.
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä toivoo, että hallista tehdyt laskelmat  niin käytöstä kuin käyttökustannuksistakin ovat realistiset eikä tällä toiminnalla vaarannata itse jäähallin toimintaa.

Näillä saatesanoilla Vasemmistoliiton valtuustoryhmä hyväksyy kunnanhallituksen ehdotuksen.

Valtuustopuheet ja aloitteet löydät täältä

Haku

Vasemmistoliitto